Recept

Gombával töltött pulykamell - Recept

Az ünnepek alatt egy dologból biztos keveset kapunk: időből. Nem elég, hogy az ajándékokat be kell szerezni, ünnepi hangulatot kell varázsolni otthonunkba, de még a főzésről is a háziasszonyoknak kell gondoskodnia, amely ilyenkor több órás elfoglaltságot jelent a konyhában. Ilyenkor jól jöhetnek a praktikák, amelyek segítenek lerövidíteni a konyhában eltöltött időt.

A pulykaszeleteket lapjában bevágjuk és kihajtjuk úgy, hogy egyenletes vastagságú szelet legyen belőle. Téglalap alakúra kissé kiverjük, mindkét oldalukat megsózzuk, megborsozzuk. Két nagyobb alufólia lapot kiterítünk, enyhén megolajozzuk, és a császárszalonna szeleteket egymás mellé ráfektetjük úgy, hogy fölfelé nézzenek. Erre tesszük a pulykamellet, amire először sonka-, majd a sajtszeletek kerülnek. Felénk eső oldalukat egy csíkban a lecsöpögtetett gombafejekkel megrakjuk, majd a húst a fólia segítségével föltekerjük. A fólia két végét ellentétes irányba csavarjuk, így a göngyölt hús szép hengeres formájú lesz. Egy serpenyőben, közepesen erős lángon 12-14 percig sütjük, közben többször megforgatjuk, hogy minden oldala megsüljön.

Ha melegen tálaljuk, 4-5 percnyi pihentetés után a fóliából kibontjuk, a pecsenyét vastagabb szeletekre vágjuk, tányérra rakjuk. Burgonyapüré, vörösboros aszalt szilva, és lecsöpögtetett, vajon pirított gombafe

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók

  • 280 g egész gombafej
  • 2 nagy, egyenként 25 dkg-os pulykamell
  • őrölt fekete bors
  • 12 szelet pulykasonka
  • 12 szelet trappista vagy füstölt sajt
  • 12-14 vékony szelet füstölt, főtt császárszalonna
  • 2 ek olaj

Elkészítés

A pulykaszeleteket lapjában bevágjuk és kihajtjuk úgy, hogy egyenletes vastagságú szelet legyen belőle. Téglalap alakúra kissé kiverjük, mindkét oldalukat megsózzuk, megborsozzuk. Két nagyobb alufólia lapot kiterítünk, enyhén megolajozzuk, és a császárszalonna szeleteket egymás mellé ráfektetjük úgy, hogy fölfelé nézzenek. Erre tesszük a pulykamellet, amire először sonka-, majd a sajtszeletek kerülnek. Felénk eső oldalukat egy csíkban a lecsöpögtetett gombafejekkel megrakjuk, majd a húst a fólia segítségével föltekerjük. A fólia két végét ellentétes irányba csavarjuk, így a göngyölt hús szép hengeres formájú lesz. Egy serpenyőben, közepesen erős lángon 12-14 percig sütjük, közben többször megforgatjuk, hogy minden oldala megsüljön.

Ha melegen tálaljuk, 4-5 percnyi pihentetés után a fóliából kibontjuk, a pecsenyét vastagabb szeletekre vágjuk, tányérra rakjuk. Burgonyapüré, vörösboros aszalt szilva, és lecsöpögtetett, vajon pirított gombafejek illenek köretnek hozzá. Ha hidegen tálaljuk - szép hidegtál készíthető belőle -, a fóliában hagyjuk kihűlni, és hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt kicsomagoljuk, 3-4 milliméter vastagon fölszeleteljük, tányérra rakjuk. Sok-sok zöldsalátával tálaljuk.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Fontos felismerések és sorsformáló döntések éve vár a Bikára: 2026-ban végre letisztul, mi az, ami valóban értéket képvisel az életében.
Lifestyle
Karácsonykor rengeteg helyen fog hal kerülni az asztalra, azonban rengetegen rosszul szokták megsütni.
Sztárok
Victoria Beckham évtizedek óta büszke lehet karcsú, sportos alakjára, amit tudatos életmódjának, no meg persze a Jolly Joker diétájának is köszönhet.
Lifestyle
December közepe három csillagjegy számára meghozza a fordulatot: váratlan szerencse, jó hírek és olyan események érkeznek, amelyek megváltoztatják az ünnepek hangulatát.
Christmas
Ha idén is meggyűlt a bajod az ajándékcsomagolással, most mutatunk egy trükköt, amellyel pillanatok alatt szép, feszes és elegáns lesz minden csomag.
Fashion&Beauty
Nemsokára beköszönt az új év, és újra elérkezik a pillanat, amikor a frizuránk többet mesél rólunk, mint bármelyik kabát vagy csizma. A szezon vágásai a kifinomultság, a frissesség és a modern...