Gombás burgonya - Köretként vagy főételként is tökéletes
Cikkünkben ezúttal egy olyan érdekes receptet hoztunk, amely köretként vagy főételként is kiváló! Döntsd el magad, melyiknek szeretnéd! Mutatjuk, hogyan kell elkészíteni!
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 2 kis hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g gomba
- 1/4 csésze fehérbor
- 4 közepes burgonya
- 3/4 csésze kókusztej
- só és bors
Elkészítés
A hagymát aprítsuk fel és egy kis olívaolajon pirítsuk meg. Ezt követően adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a felszeletelt gombát. Főzzük 10 percig, majd öntsük hozzá a bort. Ha a bor elpárolgott, adjuk hozzá a felkockázott burgonyát. Kevergetve főzzük 10 percig, majd jöhet hozzá a kókusztej, a só és a bors ízlés szerint. Alacsony fokozaton lefedve nagyjából 15-20 percig főzzük, addig, míg meg nem puhul a burgonya. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét aprított petrezselyemmel.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!