Citromos-rozmaringos, burgonyával sült csirke - Imádni fogod
Ha szereted a csirkét, de valami különlegesre vágysz, Neked ajánljuk a következő receptet! A citrom és a rozmaring remek ízt ad a húsnak, próbáld ki még ma!
Hozzávalók
- 1 egész, darabolt csirke
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 400 g burgonya
- 2 szál rozmaring
- 1 citrom
- ¼ csésze extra szűz olívaolaj
- 3 ek vörös borecet
- só és őrölt bors
Elkészítés
A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, a citromot, a hagymát és a fokhagymát vágjuk nagyobb darabokra, majd az egészet rendezgessük el egy tepsiben. Tegyük közé a csirkehúst, és sózzuk, borsozzuk. Az aprított rozmaringot, az olívaolajat és az ecetet keverjük el, majd locsoljuk meg ezzel a keverékkel a tepsi tartalmát. Tegyük a tepsit 230 fokos sütőbe és 50-55 perc alatt süssük készre.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!