Gombafőzelék - Ínyenc fogás

A gomba finom levesben, pörköltben, párolva, sütve, főzve, rántva. Főzelékként kevésbé fogyasztjuk, ám most egy igazán egyszerű, és gyors receptet ajánlunk.
Hozzávalók
- 1/2 kg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
- néhány gerezd fokhagyma
- 1 ek. liszt
- egy kevés tejföl
Elkészítés
A gombát pucoljuk meg, és szeleteljük fel, majd öntsük rá az olajon megdinsztelt hagymára. Ezután annyi vízzel engedjük fel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk. Ha megfőtt, a tejfölt és a lisztet egy kis vízzel keverjük ki, és adjuk hozzá a gombához, majd a fokhagymát, apró darabokra vágva keverjük hozzá. Pár percig hagyjuk még a tűzhelyen, hogy jól összefőjenek az ízek.
Pár szelet gombával tálaljuk.
Ha szereted a gombás ételeket, akkor kóstold meg a laskagombás pennét!
Hozzávalók
- 1/2 kg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
- néhány gerezd fokhagyma
- 1 ek. liszt
- egy kevés tejföl
Elkészítés
A gombát pucoljuk meg, és szeleteljük fel, majd öntsük rá az olajon megdinsztelt hagymára. Ezután annyi vízzel engedjük fel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk. Ha megfőtt, a tejfölt és a lisztet egy kis vízzel keverjük ki, és adjuk hozzá a gombához, majd a fokhagymát, apró darabokra vágva keverjük hozzá. Pár percig hagyjuk még a tűzhelyen, hogy jól összefőjenek az ízek.
Pár szelet gombával tálaljuk.
Ha szereted a gombás ételeket, akkor kóstold meg a laskagombás pennét!





























