Kiwis ananászleves - Télből a nyárba

Az ananász és a kiwi vitaminokban gazdag gyümölcsök, amik igazi nyári hangulatot csempésznek be a konyhánkba, és az életünkbe is. Remek előétel, de akár édességként is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók

  • 1 ananász (konzerv is lehet)
  • néhány kiwi
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • cukor
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • tej
  • fahéj
  • szegfűszeg

Elkészítés
Az ananászt és a kiwit megpucoljuk és feldaraboljuk, és kevés vízzel egy lábosba öntjük. Ha konzerv gyümölcsöt használunk, a saját levével együtt töltsük át. Fűszerezzük, és nagyjából 5 percig fűzzük. Ezután a tejszínbe belekeverjük a pudingport és ezzel sűrítjük be a levest. Utólag cukrozhatjuk még, illetve tejjel hígíthatjuk, ha túl sűrű lenne.

Hűtve, tejszínhabbal fogyasszuk!

Oldalak

Utazás
A kormány átírná a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló rendeletet.
Sztárok
Egyre inkább úgy néz ki, hogy a Hetedik és a Blöff sztárja, mint aki rátalált a fiatalság forrására.
Utazás
Egy letaglózó adat: Balatonalmádiban idén csaknem 29 százalékkal fizetnek többet egy főre éjszakánként az előfoglalók, mint 2023-ban - hívja fel rá a figyelmet a Pénzcentrum.