Gluténmentes házi zsemle - Nem csak lisztérzékenyeknek

Schobert Norbinak hála most már minden fontos információt megtudtunk a boltban kapható pékárúkról, így ha sürget minket az idő, tudni fogjuk, hogy melyiket válasszuk. Azonban ha jobban szeretjük a házi ízeket, akkor próbáljuk ki az alábbi gluténmentes zsemle receptet.

Hozzávalók kb. 7 zsemléhez

  • 150 g lisztkeverék (5 g mandula liszt, 5 g rizsliszt, 5 g kölesliszt)
  • 1 ek zabpehely
  • 1 ek puffasztott amaránt
  • 2 -3 ek útifűmaghéj
  • fél mokkáskanál himalája só
  • fél mk szódabikarbóna
  • 3 dl meleg víz
  • 1 tk olívaolaj

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A száraz hozzávalókat keverjük össze, adjuk hozzá a meleg vizet és az olajat, majd jól gyúrjuk össze. Ezután formáljunk belőle zsemléket, melyeket helyezzünk egy tepsibe és ízlés szerint szórjunk meg magvakkal. Tegyük be a sütőbe és kb. 50 perc alatt süssük készre. Kívül ropogós, belül puha a tésztája!

Fotó: bonappetithon.com

Oldalak

Sztárok
Szerencsétlenségek sorozata nehezíti meg mostanában Kárpáti Rebeka életét, ráadásul a TV2 csatornáján futó Zsákbamacska sajtótájékoztatójára is mankóval érkezett – sérüléséről bővebben mesélt a...
Lifestyle
Úgy néz ki az ingyen pia még arra is rá tudja venni az embereket, hogy tegyék le a telefonjukat. Eldőlt, hogy a bortól minden mámorosabb!
Utazás