Egy falatnyi Szicília - Megkóstoltuk Budapest különleges vegán fagyiját

Nemrég alkalmunk nyílt kipróbálni a főváros egyik legújabb fagyizóját, ahol valóban mentes, vegán gombócokat kóstolhattunk. Nem túlzás kijelenteni, hogy az ízélmény eltérő a hagyományostól, a vendégeket pedig egy kis meglepetés is várja, ha betérnek a helyre.

Mentes fagyi

Tombol a nyár, a forró hónapokban pedig nincs nagyobb vágya az embernek, mint lehűteni magát valami finomsággal - legyen az egy ütős koktél, egy jegeskávé vagy épp pár gombóc fagylalt. Mi a közelmúltban utóbbit választottuk, és kipróbáltuk Budapest egyik legújabb fagyizóját, ahol szenzációs vegán, mentes ízvilágba kóstolhattunk bele, mindenféle mellékes alapanyag nélkül. A hely egyébként a belváros egyik impozáns környezetében, a nemrég felújított Párisi Udvar közelében található, pár percre a Váci utcától.

Egy falat Szicília

A hely - melyet Gelatier Pichler névre kereszteltek - tulajdonosai nem elégedtek meg a tökéletes lokációval, mind minőségben, mind hangulatban a legjobbat igyekeznek kínálni a hazai, illetve külföldi vengégeknek, turistáknak. Épp ezért nem meglepő, hogy a híres székesfehérvári cukrászmester, Damniczki Balázs fagylaltkínálatával találkozhatnak az érdeklődők, hiszen számára mindig fontos volt, hogy a lehető legmagasabb minőséget adja, nagy gondot fordítva a természetes alapanyagokra, illetve elkészítésre.

A kifogástalan alapanyagok és ízvilág mellett a fagyizó egyik különlegességét az adja, hogy a látogatók belekóstolhatnak a szicilíiai életérzésbe. A hagyományos tálalások - tölcsér, pohár - mellett egy extra módon is kérhetjük kedvenc gombócainkat, méghozzá friss briósba adagolva. A végeredmény ilyen formában nem csupán még inkább hozzátesz az ízélményhez, de olyan esztétikussá varázsolja a fagyinkat, hogy szinte kötelező az Instagramon landolnia.

24 féle íz

A pultban összesen 24 féle fagylalt közül választhatnak az érdeklődők, amelyeket a több mint 60 fagylaltot felölelő szortimentből választanak ki, így lehetőség van arra, hogy - a nagy kedvencek mellett - mindig újabb és újabb kreációkat fedezzenek fel a visszatérő vendégek. A pult választékának felét a tejmentes sorbet-k alkotják, illetve - a laktózmentes választékon túl - cukormentes változatokat szintén találni a kínálatban.

Itt találod: 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 4.

Fotók, leadfotó: Gelatier Pichler

Oldalak

Szólj hozzá Te is!