Végre jöhet újra a lecsó a kolbásszal – a legjobb nyári egytálétel!
Egy laktató, ízletes, magyaros fogás, amit bográcsban is elkészíthetsz.
Kolbászos lecsó
Hozzávalók:
- 1 kg paprika
- 50 dkg paradicsom
- 3 közepes vöröshagyma
- 1 szál kolbász
- 2 kk pirospaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Egy kevés olajon megfuttatjuk a kolbászkarikákat, majd kiszedjük és félretesszük. A kolbász zsírján üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a pirospaprikával. Megkeverjük és épp csak annyi vizet löttyintünk rá, hogy a tűzre visszatéve ne égjen meg a pirospaprika. Ezután beledobjuk a vékonyan felkarikázott zöldpaprikát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. Ekkor mehet bele a felaprított paradicsom és a kolbászkarikák is. Lefedve további kb. 15 percig főzzük, majd melegen, finom, puha kenyérrel már ehetjük is.