Karfiolból pörkölt? Ha szaftos, mégis húsmentes ebédről álmodnál

Tésztával és rizzsel is kitűnő.

Karfiolpörkölt

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb karfiol
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 húsleveskocka
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 szál friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

A megmosott és rózsáira szedett karfiolt vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát és a feldarabolt paradicsomot is. Ha kissé megpuhultak, az edényt lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. Rádobjuk a karfiolt, felöntjük egy kevés karfiollével, majd mehet bele a leveskocka. Ha a hagyma szétfőtt, a karfiolhoz keverjük a tejfölt, amivel néhány perc alatt összeforraljuk. Ha kész, apróra vágott, friss petrezselyemzölddel megszórjuk és rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

Még több karfiolos fogás a következő oldalon.

Fotó és leadfotó: edesotven.blogspot.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!