Egy kis melegség az első őszi reggelre - Fűszeres almás zabkása
A mai nappal hivatalosan is véget ért nyár – a gyerekeknek indul az iskola és a felnőtteknek is fel kell venniük az új szezon ritmusát. Egy finom, tápláló meleg reggeli, mondjuk ez a forró, fűszeres almás zabkása segíthet, hogy melegséggel és energiával telve vágjunk neki az új szezonnak.
Fűszeres almás zabkása
Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehely
- 1,5 bögre tej vagy növényi tej
- 1 db alma
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk holland kakaópor
- 1 mk vanília őrlemény
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- csipet só
- 1 marék olajos mag (dió, mandula, kesudió…)
- kevés méz ízlés szerint
Elkészítés:
- Egy száraz serpenyőben pirítsuk illatosra az olajos magvakat.
- Egy kisebb edényben tegyük fel forrni a tejet, adjuk hozzá a zabpelyhet.
- Reszeljük le az almát, majd keverjük hozzá a zabpehelyhez. Fűszerezzük fahéjjal, kakaóporral, vanília őrleménnyel, szegfűszeggel és egy kevés sóval.
- Ha a zabpehely megpuhult és a kása besűrűsödött, tálaljuk egy kisebb tálkában, szórjuk meg a pirított magvakkal, esetleg ízlés szerint csurgassunk rá egy kevés mézet.