Húsmentes napot tartanál? Készíts illatos zöldségcurryt

Ha nem is vagyunk vegetáriánusok, időnként érdemes beiktatni egy-egy húsmentes napot, hogy szervezetünket és környezetünket egyaránt tehermentesítsük egy kicsit. Egy színes, illatos zöldségcurry tökéletes választás – érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, hogy több napra ki legyen pipálva az ebéd.

Zöldségcurry

Illatos vegetáriánus zöldségcurry a húsmentes napokra

Hozzávalók:

  • 1 db édesburgonya
  • 1 db burgonya
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g vöröslencse
  • 1 marék kesudió vagy egyéb olajos mag
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 1 ek curry fűszerkeverék
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 mk fahéj
  • 200 ml kókusztejszín (a sűrű konzerves fajta)
  • 200 ml víz

Elkészítés:

  1. A kesudiót száraz serpenyőben pirítsuk meg.
  2. A hagymát és a fokhagymagerezdeket aprítsuk fel, majd kevés olajon kezdjük el dinsztelni.
  3. A zöldségeket hámozzuk meg, kockázzuk fel, majd adjuk a hagymához, fűszerezzük és pirítsuk néhány percig.
  4. Ha a zöldségek megpirultak, öntsük fel vízzel, majd adjuk hozzá a kókusztejet és a vöröslencsét, a zöldségeket főzzük puhára.
  5. Tálalásnál a curry tetejét szórjuk meg a pirított kesudióval. Köretnek válasszunk rizst, tésztát, esetleg valamilyen lepényt.
Fotó: 123rf.com

Oldalak