Recept

Amitől minden alkalommal összefut a nyál a szánkban – Tejfölös csirkepaprikás

A tejfölös csirkepaprikás igazi megunhatatlan magyaros étel – ha ez kerül az asztalra, a legtöbben úgy érezhetjük, hogy most valóban a helyünkön vagyunk. Tésztával és nokedlivel egyaránt tökéletes étel.

Tejfölös csirkepaprikás

Tejfölös csirkepaprikás, a világbajnok magyaros étel

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 2 db csirkecomb filé
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 500 ml víz
  • 1 tk liszt
  • 3 ek tejföl
  • 2 tk fűszerpaprika
  • ízlés szerint só, bors
  • olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítés:

  1. A felaprított hagymát és a zúzott fokhagymagerezdeket a zsíradékon dinszteljük meg.
  2. Szórjuk meg pirospaprikával, majd adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet-, illetve combot. Ha a hús egy kicsit megpirult, öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott paprikát, illetve paradicsomot, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval borssal. Fedő alatt pároljuk, amíg a hús meg nem puhul.
  3. Amíg a hús puhul, a tejfölt keverjük a liszttel. Adjunk hozzá egy kevés fűszerpaprikát és egy keveset a főzőléből. Keverjük simára, majd a végén keverjük hozzá a húshoz és forraljuk fel.
Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Sztárok
Az RTL-en tovább folytatódott a Cápák között, ahol egy páros elég érdekes ötlettel akarta levenni a lábáról Balogh Leventét és a többi vállalkozót.
Lifestyle
A jó idő beköszöntével mindannyian igyekszünk védeni szemeinket a nap erős sugaraitól, egyáltalán nem mindegy viszont, milyen napszemüveget is választunk.
Lifestyle
Általában az étlap alján fel szokták tüntetni, hogy ha az adott étterem szervízdíjat alkalmaz. Azonban mi a különbség a szervízdíj és a borravaló között?