Amitől minden alkalommal összefut a nyál a szánkban – Tejfölös csirkepaprikás
A tejfölös csirkepaprikás igazi megunhatatlan magyaros étel – ha ez kerül az asztalra, a legtöbben úgy érezhetjük, hogy most valóban a helyünkön vagyunk. Tésztával és nokedlivel egyaránt tökéletes étel.
Tejfölös csirkepaprikás
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 2 db csirkecomb filé
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 500 ml víz
- 1 tk liszt
- 3 ek tejföl
- 2 tk fűszerpaprika
- ízlés szerint só, bors
- olaj vagy zsír a sütéshez
Elkészítés:
- A felaprított hagymát és a zúzott fokhagymagerezdeket a zsíradékon dinszteljük meg.
- Szórjuk meg pirospaprikával, majd adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet-, illetve combot. Ha a hús egy kicsit megpirult, öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott paprikát, illetve paradicsomot, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval borssal. Fedő alatt pároljuk, amíg a hús meg nem puhul.
- Amíg a hús puhul, a tejfölt keverjük a liszttel. Adjunk hozzá egy kevés fűszerpaprikát és egy keveset a főzőléből. Keverjük simára, majd a végén keverjük hozzá a húshoz és forraljuk fel.