Recept

Mondj búcsút az őszi megfázásnak - Így készíts igazi francia hagymalevest

Ezekben a változékony, őszi napokban kis túlzással minden második ember küzd valamilyen megfázással vagy egyéb vírusos betegséggel. Erre az időszakra érdemes felvérteznünk az immunrendszerünket valami finomsággal - mondjuk egy forró francia hagymalevessel.

Francia hagymaleves

Egy forró francia hagymaleves elűzi a náthát és a gondokat

Hozzávalók:

  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 l húsleves alaplé (vagy víz húsleves kockával, esetleg ételízesítővel)
  • 200 ml tejszín
  • 1 kk dijoni mustár
  • 1 löttyintésnyi száraz fehérbor
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 késhegyni szerecsendió
  • 100 g vaj
  • 1 kk cukor
  • ízlés szerint só, bors
  • a tálaláshoz reszelt sajt, bagett

Elkészítés:

  1. A vajat a tűzhelyen olvasszuk meg, majd szórjuk meg a cukorral.
  2. Ha a cukor elkezd megkaramellizálódni, adjuk hozzá a gerezdekre vágott hagymát, fokhagymát és a felkarikázott póréhagymát.
  3. Folyamatos kevergetés mellett várjuk meg, míg a hagyma kicsit megpuhul. Ezt követően öntsük fel az alaplével, illetve vízzel és fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, kakukkfűvel és egy kevés mustárral, illetve fehérborral.
  4. Ha a leves felforrt, keverjük hozzá a tejszínt és főzzük további 5-10 percig.
  5. Tálaláshoz szórjuk meg reszelt sajttal, kínáljunk mellé pirított bagettet.
Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Sztárok
Szerencsétlenségek sorozata nehezíti meg mostanában Kárpáti Rebeka életét, ráadásul a TV2 csatornáján futó Zsákbamacska sajtótájékoztatójára is mankóval érkezett – sérüléséről bővebben mesélt a...
Lifestyle
Úgy néz ki az ingyen pia még arra is rá tudja venni az embereket, hogy tegyék le a telefonjukat. Eldőlt, hogy a bortól minden mámorosabb!
Utazás