Recept

Tejszínes lazacos tészta - Így süsd a halat, hogy tökéletes legyen

Ez a tejszínes lazacos tészta nem éppen a klasszikus vasárnapi ebédek fogása, viszont tökéletes példája annak, hogyan lehet minimális munkával különleges ételt készíteni. A titok a lazac megfelelő átsütésében rejlik.

Tejszínes lazacos tészta

Tejszínes lazacos penne - egyszerű, mégis különleges fogás

Hozzávalók:

  • 25 dkg durum tészta (pl. szélesmetélt)
  • 20 dkg lazacfilé
  • 200 ml tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • ízlés szerint só, bors
  • 50 g vaj a sütéshez
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A tésztát forrásban lévő sós vízben főzzük meg a csomagoláson leírtak alapján.
  2. Egy tűzhelyen és sütőben egyaránt használható edényben melegítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a lazacot. A lazac mindkét oldalát süssük külön-külön 4-5 percig, majd egy konyhai fogó segítségével a széleit is pirítsuk át minden oldalon.
  3. Ha a lazac szépen megpirult, tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük 20-30 percig - a lazac méretétől függően.
  4. Ha a lazac megsült, tegyük vissza a tűzhelyre és a megpuhult lazacot egy fakanál segítségével szaggassuk kisebb darabokra, majd öntsük fel a tejszínnel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a citrom reszelt héjával.
  5. A kifőtt tésztát keverjük össze a tejszínes lazaccal. Tálaláshoz szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Ha van egy kis félsz benned a vonaton történő utazással kapcsolatban, ez az információ megnyugtathat.
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.