Így készíts olaszos húsgombóclevest – Csak össze ne vesszetek a gombócon

Egy finom húsgombócleves tökéletes hétvégi fogás – mellé elég lehet egy könnyed tésztaétel, esetleg egy tartalmasabb desszert és kész is a kényeztető ebéd. Mi most egy olaszos változatot ajánljunk. A gombócból akár dupla adagot is lehet készíteni, hiszen mindig az fogy el leghamarabb.

Olaszos húsgombócleves

Egy finom, laktató húsgombócleves után elég egy tartalmasabb desszert ebédre

Hozzávalók:

A gombóchoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaszos fűszerkeverék (vagy 1-1 kk szárított bazsalikom, rozmaring, oregánó, kakukkfű)
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 10 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint só, bors

A leveshez:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db közepes méretű sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 2 db paradicsom
  • 2 marék spenótlevél
  • 2 marék friss bazsaliom
  • 1 kk oregánó
  • 1 kk rozmaring
  • 1 löttyintésnyi fehérbor
  • ízlés szerint só, bors
  • kevés olaj
  • tálaláshoz ízlés szerint reszelt parmezán

Elkészítés:

  1. A gombóc hozzávalóit gyúrjuk össze, a masszából formázzunk kisebb méretű golyókat.
  2. A zöldségeket tisztítsuk meg, kockázzuk fel, a spenótot és a bazsalikomot tépkedjük nagyobb darabokra.
  3. Az aprított vöröshagymát egy kevés olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a többi zöldséget.
  4. Ha a zöldségek megpirultak, öntsük fel vízzel (hogy ellepje őket), majd ízlés szerint fűszerezzük, adjunk hozzá egy löttyintésnyi fehérbort.
  5. Ha a leves elkezd forrni, tegyük bele a húsgombócokat, majd fedő alatt főzzük 40-50 percig.
  6. Tálaláshoz ízlés szerint szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Fotó: 123rf.com

Oldalak