Variációk pestóra - Így lesz igazán autentikus a mediterrán bazsalikomos kence

A pesto egy igazán fantasztikus találmány, hiszen minimális munkával mindig lehet otthon friss tészta feltétünk vagy épp szendvicskrémünk. Ahogyan a legtöbb mediterrán ételnél, a hangsúly itt is a minőségi hozzávalókon van. Ha az ember egyszer kipróbálja, soha többet nem fanyalodik majd a bolti változatra.

Pesto

A vörös és a zöld pesto kulcsa egyaránt a minőségi alapanyagokban rejlik

Hozzávalók:

A zöld változathoz:

  • 50 g friss bazsalikomlevél
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 6 ek reszelt parmezán sajt
  • 2 ek reszelt pecorino sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fenyőmag
  • ízlés szerint só

A vörös változathoz:

  • 80 dkg konzerv paradicsom
  • 15 dkg szárított paradicsom
  • 6 dkg kesudió
  • 4 dkg trappista sajt
  • 5 dkg pecorino sajt
  • 1 marék bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

A hozzávalókat mozsárban törjük össze vagy robotgépben aprítsuk és el is készült a friss, isteni, autentikus pestónk.

Forrás: rantotthuswokban.bmintbalazs.com nosalty.hu
Fotó: 123rf.com

Oldalak