Variációk pestóra - Így lesz igazán autentikus a mediterrán bazsalikomos kence
A pesto egy igazán fantasztikus találmány, hiszen minimális munkával mindig lehet otthon friss tészta feltétünk vagy épp szendvicskrémünk. Ahogyan a legtöbb mediterrán ételnél, a hangsúly itt is a minőségi hozzávalókon van. Ha az ember egyszer kipróbálja, soha többet nem fanyalodik majd a bolti változatra.
Pesto
Hozzávalók:
A zöld változathoz:
- 50 g friss bazsalikomlevél
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 6 ek reszelt parmezán sajt
- 2 ek reszelt pecorino sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek fenyőmag
- ízlés szerint só
A vörös változathoz:
- 80 dkg konzerv paradicsom
- 15 dkg szárított paradicsom
- 6 dkg kesudió
- 4 dkg trappista sajt
- 5 dkg pecorino sajt
- 1 marék bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 dl olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A hozzávalókat mozsárban törjük össze vagy robotgépben aprítsuk és el is készült a friss, isteni, autentikus pestónk.