Az omlós főtt sonka titka: ezeket a szabályokat tartsd be!

A főtt sonkát amilyen egyszerűnek tűnik elkészíteni, annyira könnyű elrontani is. Ha ezeket a tippeket betartod, omlós, jó ízű húst falatozhatsz.
Hogyan készítsünk jó főtt sonkát?
- Ahhoz, hogy a sonka ne legyen túl sós, valamint könnyebben megpuhuljon, elengedhetetlen, hogy a főzés előtti napon beáztassuk egész éjszakára egy fazék vízbe. A főzés napján ezt öntsük le róla, és újban kezdjük el a főzést;
- a sonka főzési idejét kiszámolni nem nagy ördöngösség, kilónkét egy órát szánjunk rá, majd ha késznek érezzük, próbáljuk meg a csontot kivenni belőle. Ha könnyen megy, akkor valóban elkészült, ha küzdeni kell vele, még egy fél órát hagyjuk rotyogni;
- az a jó főzővíz, ami éppen gyöngyözik. Ha túl nagy lángon főzzük, könnyen szétesik a hús;
- extra ízesítésként a vízbe tegyünk egy fej vöröshagymát, fokhagymát, vagy babérlevelet. Különlegesen pikáns lesz a kész sonka;
- a sonkát ne vegyük ki a főzővízből, ha elkészült, hagyjuk abban kihűlni, hogy zamatos és szaftos maradjon;
- a legtöbben megfeledkeznek a csodás főzőléről. Ha éppen nincs kedvünk húsvétkor bablevest főzni a füstös alapléből, fagyasszuk le kisebb adagokban, hogy bármikor előhúzhassuk a mélyhűtőből!