Recept

Az omlós főtt sonka titka: ezeket a szabályokat tartsd be!

A főtt sonkát amilyen egyszerűnek tűnik elkészíteni, annyira könnyű elrontani is. Ha ezeket a tippeket betartod, omlós, jó ízű húst falatozhatsz.

Hogyan készítsünk jó főtt sonkát?

  • Ahhoz, hogy a sonka ne legyen túl sós, valamint könnyebben megpuhuljon, elengedhetetlen, hogy a főzés előtti napon beáztassuk egész éjszakára egy fazék vízbe. A főzés napján ezt öntsük le róla, és újban kezdjük el a főzést;
  • a sonka főzési idejét kiszámolni nem nagy ördöngösség, kilónkét egy órát szánjunk rá, majd ha késznek érezzük, próbáljuk meg a csontot kivenni belőle. Ha könnyen megy, akkor valóban elkészült, ha küzdeni kell vele, még egy fél órát hagyjuk rotyogni;
  • az a jó főzővíz, ami éppen gyöngyözik. Ha túl nagy lángon főzzük, könnyen szétesik a hús;
  • extra ízesítésként a vízbe tegyünk egy fej vöröshagymát, fokhagymát, vagy babérlevelet. Különlegesen pikáns lesz a kész sonka;
  • a sonkát ne vegyük ki a főzővízből, ha elkészült, hagyjuk abban kihűlni, hogy zamatos és szaftos maradjon;
  • a legtöbben megfeledkeznek a csodás főzőléről. Ha éppen nincs kedvünk húsvétkor bablevest főzni a füstös alapléből, fagyasszuk le kisebb adagokban, hogy bármikor előhúzhassuk a mélyhűtőből!

Lapozz, mert összegyűjtöttük a legjobb húsvéti desszerteket, amiket lehetetlen elrontani!

Fotó: Sidedish.dmagazine.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Az önkifejezés művészete: az új Motorola Edge 50 széria mesterséges intelligenciával támogatott kamerájával a legtöbbet hozhatod ki a pillanatból! Nézd meg nyolc európai ország nyolc fotósának...
Lifestyle
Ha te sem szeretnéd, hogy a gyereked olyan homokozóban játszon, ami tele van macskaürülékkel vagy épp egyéb, bogarak és rovarok által terjesztett kórokozóval, akkor olvasd el cikkünket!
Fashion&Beauty
Noha a kerti partik lényege, hogy a résztvevők komfortosan érezzék magukat, így az sincs kőbe vésve, mi a tökéletes viselet ilyenkor, érdemes ihletet meríteni a dán királyné ruhatárából, ha...