Flancati, a szlovénok isteni csörögefánkja – villámgyors és mennyei

Szinte észre sem veszed, hogy nem hazai.

Flancati

Hozzávalók:

  • 150 g liszt
  • 30 g cukor
  • 1 ek tejföl
  • 30 g vaj
  • 3 tojássárgája
  • 1 ek fehér bor
  • citromhéj
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a tetejére

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a szobahőmésrékletű vajat, a tejfölt, a tojássárgáját, a bort, a citromhéjat és egy csipet sót egy tálban lágy tésztává gyúrunk. Ha kész, egy fél órát pihentetjük. Sütés előtt még egyszer átgyúrjuk, kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk, és derelyevágóval először csíkokra vágjuk, a csíkokat pedig téglalapokra. A lapokat két helyen, egymással párhuzamosan bemetsszük, kissé széthúzzuk, és már dobhatjuk is a forró, bő olajba. Ha mindkét oldala aranybarnára sült, kiemeljük az olajból és még forrón megszórjuk porcukorral.

Isteni spanyol és amerikai fánk receptek a következő oldalon.

Fotó, leadfotó: Femcafe.hu

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!