Egyszerű rakott babapiskóta – majdnem olyan, mint a tiramisu

Villámgyors, egyszerű, olcsó és még sütnöd sem kell.

Rakott babapiskóta

Hozzávalók:

  • 1 cs babapiskóta
  • 2 cs vaníliás vagy csokis pudingpor
  • 8 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • cukor ízlés szerint
  • 1 kk rumaroma
  • 1 dl kávé
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A tejet egy edényben melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk a pudingport, a cukrot és sűrűre főzzük. Ha a puding langyosra hűlt, egyenletesen elkeverjük benne a vajat. A lefőtt, kihűlt kávéba keverjük a rumaromát, majd ebben egyesével megmártjuk a babapiskótákat, végül egy üvegtálba fektetjük sorban, egymás mellé. A piskótasort megkenjük a pudinggal, majd jön egy sor korábban habosra vert tejszín. A desszertet addig rétegezzük, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejét habbal zárjuk, amit megszórhatunk kakaóporral vagy gyöngycukorral. Ha kész, egy éjszakára hűtőben pihentetjük.

További sütés nélküli finomságokért lapozz!

Fotó, leadfotó: Femcafe.hu

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!