Falusi különlegesség - Fokhagymás húsgombóc

Még nem tudod, mit főzz ebédre? Készítsd el ezt a falusi receptkülönlegességet, a fokhagymás húsgombócot!

Hozzávalók:
• 31 g liszt
• 100 g paradicsom
• 30 g tejföl
• 4 gerezd fokhagyma
• 300 g füstölt sertéshús
• 1 kg nyers sertéshús
• só
• 150 ml száraz fehérbor
• 300 g darált borjúhús
• 1 kanál őrölt bors

Elkészítés:
A darált húsból, sóból, borsból és fokhagymából kis húsgombócokat gyúrunk. A füstölt sertéshúst kis kockákra vágjuk és vízbe áztatjuk, majd megszárítjuk. A nyers sertéshúst is felkockázzuk. Ezt serpenyőben 5 percig sütjük és hozzáadjuk a fokhagymát. Aranybarnára sütjük, majd hozzáadjuk az összevágott paradicsomot, füstölt sertéshúst és húsgombócokat. Sózzuk, borsozzuk. Ezt a keveréket sütni kell egy darabig, majd lisztet adunk hozzá és egy pohár fehér bort. Tűzálló edényben, fél órát sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, tejföllel megkenjük.

 

Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.

 

Oldalak

Lifestyle
Ha van egy kis félsz benned a vonaton történő utazással kapcsolatban, ez az információ megnyugtathat.
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.