A legfurább étkezési szokások a világ körül, amiket jó, ha ismersz

És mi még azt hittük, hogy hazánk 'ne koccints sörrel' hagyománya mindent visz, amivel találkozhatunk... Hát azért a többi országban is vannak extrák, azt meg kell hagyni.

Kína - Ne egyél meg mindent a tányérodról

Szidtak már le valaha azért, mert nem ettél meg mindent, ami a tányérodon volt? Hiszen ott vannak az éhező gyerekek, meg egyébként is milyen tiszteletlen, hogy csak úgy ott hagyod. Ismerős szöveg? Na, hát Kínában pont az ellenkezője igaz. Az üres tányér ugyanis azt sugallja, hogy még mindig éhes vagy, vagyis a vendéglátód nem adott elegendő ételt. Mondanom sem kell, hogy ez egy nagy sértés... de ha Indiában vagy Japánban vagy, akkor még egy kicsit a tányéron hagyni is ugyanolyan rossznak számít. Itt a gazda és az élelmiszer iránti tiszteletlenséget jelent, és pazarlásnak tűnik, ha nem eszel meg mindent. Ez egy tökéletes példa arra, hogy ha távoli helyre utazol érdemes előtte tájékozódni a helyi szokásokról.

India - Ne köszönd meg az ételt

Sok országban az alapvető jó modorra vall "köszönöm"-mel reagálni arra, ha valaki finom ételt tesz eléd. De Indiában ez igazán sértő lehet, ha rosszkor alkalmazod. Formális helyzetben a "köszönöm" kifejezés tökéletesen megfelelő. De amikor a barátokkal és a családdal ülsz egy vacsoraasztalnál, hatalmas tiszteletlenséget követsz el. Kulturális szempontból azonban ezek olyan dolgok (a másik megvendégelése, ételfőzés, stb...), amelyek természetesen együtt járnak a barátokkal és a családdal. Ezért soha ne mondj köszönetet, mert azt jelenti, hogy a kapcsolatodat formálisabbnak tekinted, így pedig könnyen megbánthatod mások érzéseit.

Kattints, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotók: instagram, 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!