Édes és omlós: Ez II. Erzsébet királynő kedvenc pogácsája – Recept

Az egykori királyi séf, Darren McGrady osztotta meg a receptet.

Királyi titkok

Darren McGrady évekig dolgozott a királyi család szolgálatában, így tud egyet s mást II. Erzsébet kedvenc ételeiről. A séf elindította YouTube csatornáját is, ahol a királynő legkedveltebb receptjeit osztja meg – ilyen például Erzsébet kedvenc pogácsája is. Ahogyan az Origo is írja, a királynő mindig délutáni teája mellé fogyasztotta a süteményt, amit igencsak szeretett mazsolával is megbolondítani. Íme, a recept, ami sokkal egyszerűbb, mint gondolnád!

A királynő kedvenc pogácsája

Hozzávalók:

  • 442 g liszt
  • 240 ml tej
  • 113 g puha vaj
  • 100 g cukor
  • 4 tk sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája a kenéshez
  • 150 g mazsola (elhagyható)

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a cukrot, majd elmorzsoljuk benne a vajat. A keverék közepébe lyukat készítünk, amibe beleöntjük a felvert tojást, és a tej háromnegyedét, valamint ha mazsolával készítjük a süteményt, akkor azt is. Az egészet finoman összedolgozzuk, és egy lisztezett felületen pár percig gyúrjuk, majd kinyújtjuk a tésztát, és pogácsákat szaggatunk belőle. A pogácsákat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült, a pogácsákat félbevágjuk, és egy darab vajat helyezünk a két fél közé, hogy az ráolvadjon. Ezután megkenjük lekvárral és tejföllel, hiszen a királynő is így fogyasztotta az ízletes süteményt.

A királynő további két kedvencéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!