Pofonegyszerű csokoládétorta sütés nélkül – 5 perc, és már kész is!

Tojás- és tejmentes sütemény, amit imádni fogsz, ha kevés időd van, de mégis valami édesre vágysz!

Csokoládétorta sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 220 g liszt
  • 85 g cukrozatlan kakaópor
  • 150 g cukor
  • 3 tk sütőpor
  • 130 g olaj vagy olvasztott vaj
  • 550 g meleg víz

Elkészítés:

A lisztet, a kakaóport és a sütőport szitáljuk át, majd adjuk hozzá a cukrot is. Alaposan keverjük össze a száraz hozzávalókat, és öntsük bele a kimért olajat vagy az olvasztott vajat, végül pedig a meleg vizet. Egy kézi habverő segítségével keverjük addig, amíg csomómentes, krémes állagot nem kapunk. Öntsük a tésztát egy olyan hőálló edénybe, ami mikrózható, és béleljük ki az edény alját egy sütőpapírral – egy kisebb jénai tál tökéletesen megfelel erre a célra. Helyezzük a süteményt a mikróba, és körülbelül öt perc alatt süssük készre. A sütési idő változhat a mikrohullámú sütő teljesítményétől, valamint a használt edény méretétől és anyagától függően. A torta tésztája akkor készült el, ha egy fogpiszkálót a közepébe szúrva az könnyedén kijön anélkül, hogy a tészta ráragadt volna. Pihentessük és hagyjuk kihűlni a tésztát legalább 5 percig, majd egy spatula segítségével szedjük ki a tálból. A piskóta tetejét borítsuk olvasztott csokoládéval, vagy ízlés szerint bármilyen krémmel, és már el is készült a pár perces, mennyei csokoládétorta!

További két sütés nélküli édességért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!