Eperrel töltött gombóc recept

Lassan egyre jobb minőségű eperhez juthatunk, egyre olcsóbban, így előtérbe kerülnek az epres ételek. A szilvás verzió is nagyon finom, az eper viszont olyan ízvilágot kölcsönöz a gombócoknak, aminek nehéz ellenállni. Laktató édesség az egész családnak.

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg tehéntúró
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg eper
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • porcukor ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • olaj

Elkészítés

A krumplikat megpucoljuk, aztán sós vízben megfőzzük. Amikor félig kihűlt, krumplinyomón áttörjük, majd hozzáadjuk a túrót, amit előtte szintén áttörünk. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat és a vajat, a csipetnyi sót. Végül egységes tésztát gyúrunk az egyvelegből. A tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd kockákra vágjuk. Az epreket félbe- vagy nagyobb kockákra vágjuk és minden tésztakocka közepére 1-1 egész vagy 1-1 kanálnyi kockára vágott epret teszünk. Gombócot formálunk belőle és enyhén sós vízben megfőzzük. A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk, aztán megforgatjuk benne a megfőtt gombócokat. A végén porcukrot szórunk a tetejére.

Ezt is ajánljuk: Hideg eperleves recept - Katt ide!

Kép: puszta.com; Leadkép: foodbabbles.com

Oldalak

Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Lifestyle
Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!
Home&Design
A nyár a kerti partik és a közös, késő esti, kinti iszogatások évszaka, így nem meglepő, ha benned is feltámad a vágy, hogy gyönyörűvé és hangulatossá varázsold az atmoszférát odakint - még az évszak...