Isteni lecsó recept
Örök kedvenc ez a recept, hiszen nagyon egyszerű, ráadásul olcsó az elkészítése. Mindemellett pedig igazán laktató is!
Hozzávalók
- 1 kg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 200 g szalonna
- 2 csipet só
- 2 csipet bors
- 2 púpozott teáskanál pirospaprika
- 300 ml víz
- 500 g paprika
- 300 g kolbász
Elkészítés
A paradicsomot felaprítjuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és azt is felaprítjuk. A vöröshagymát felkockázzuk. A szalonnát felkockázzuk, levágjuk a bőrről. Lassú tűzön megpirítjuk. Mikor a szalonna üvegessé válik, kivesszük belőle a bőrt. Rátesszük a felaprított vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát. Vízzel felöntjük, hogy ne égjen meg a pirospaprika. Beletesszük a felaprított paprikát, paradicsomot, és közepes hőfokon puhára főzzük. Beletesszük a kolbászt, 5-10 perc alatt a kolbászt készre főzzük. Frissen, melegen tálaljuk!
Ezt is ajánljuk: Paradicsomos csirkecsíkok - Katt ide!