Recept

Maradj egészséges - Így válaszd ki a tökéletes húsvéti sonkát

Szuper tanácsok vásárláshoz!

A húsvét legnépszerűbb terméke egyértelműen a sonka, ilyenkor elfogy a hazai sonkatermelés harmada. Nem mindegy azonban hogy milyen sonkát választünk az ünnepekre. A pulykasonka egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami nem csoda, hiszen könnyed húsa, nagyobb fehérje- és kevesebb zsírtartalma az egyik legegészségesebb választás. Dosso Gabi most szuper tanácsokat osztott meg velünk, azzal kapcsolatban, mire kell figyelni az ünnepi bevásárlás során.

Ezekre figyelj vásárláskor

Tanulmányozd a jelölést

Bármilyen típusú sonkát választunk, a jelölés elolvasása nélkülözhetetlen, hiszen ezekből derül ki milyen típusú és minőségű termékről van szó. A Nébih útmutatója szerint a címkén a nyers sonkák esetében a „nyers sonka”, a hőkezelt sonkák esetébenpedig „főtt sonka” vagy „sült sonka” megnevezés van feltüntetve.

Vizsgáld meg a pácolást

Szintén a cimkén megtalálod, hogy hagyományos vagy gyors pácolással készült-e a megvásárolandó termék, illetve az sem mindegy, hogy „füstölt” vagy „füstölt ízű” kifejezés szerepel rajta. Ez azért is lényeges, mert a füstölt ízesítésű esetében közvetlenül juttatják az aromát a húskészítménybe, míg a valóban füstölt, hagyományosan pácolt sonka íze teljesen más.

Figyelj a védjegyre

A jó minőségű sonkák másik ismertetőjele a Magyar Baromfi Védjegy. A pulkyasonkák nagyon szigorú minőségellenőrzésen esnek át, ezért kifejezetten biztonságosak, mivel útjuk nyomon követhető a tojástól a polcig –mondja Dosso Gabi. A Gallicoop legnépszerűbb termékei a boltokban húsvét előtt például a kötözött pulykasonka, mivel pácolása és a valódi füstölése mellett meg is fő, ezért csodás ízélményt nyújt. A tanúsítványok emellett szavatolják, hogy a termékek kizárólag magyar farmokon, magyar takarmánnyal nevelt baromfiból készülnek, és nem tartalmaznak az egészségünkre káros anyagokat.

Egy különleges húsvéti töltött kalács recepttel is készültünk neked, lapozz érte a következő oldalra!

Fotók:Gallicoop

Oldalak

Recept
Lifestyle
Az Egyesült Államokban a pszichiáterek újabban a Zuranolone nevű tablettát írják fel azoknak az édesanyáknak, akik a szülés utáni depresszió tüneteit produkálják.
Lifestyle
Mindenki kíváncsi a boldog, tartós házasság receptjére. Nos, a Los Angeles-i párterapeuta, Lori Gottlieb szerint az első hozzávaló a megfelelő életkor.
Lifestyle
Két szakértő mixológus mérlegelte azokat a koktélokat, amelyeket érdemes elkerülnöd, ha hétvégén a nyakadba veszed a várost.