Édes-savanyú kínai csirke házilag - Extra hozzávalók nélkül is tökéletes

A kínai éttermek klasszikus fogása a roppanós bundába csomagolt csirkemell darabkák, amiket édes-savanyú szósszal vontak be. Bár bonyolultnak tűnhet ez a recept, valójában midössze 3 lépésben elkészíthetjük.

Hozzávalók

  • 1 csirkemell filé

A bundához

  • 200 g finomliszt
  • 1 tojás
  • 12 g sütőpor
  • 1 csapott mokkáskanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 7 evőkanál víz

Az édes-savanyú mázhoz

  • 4 evőkanál ételecet (10%-os)
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál csípőspaprika paszta
  • 4 evőkanál szezámmag

Elkészítés

A csirkemellet kockázzuk fel. A bundához az összetevőket keverjük el egy tálban, ameddig sűrű tésztát nem kapunk. Ebbe mártsuk bele a csirkekockákat, majd forró olajban süssük készre. Ne tegyünk egyszerre túl sokat az olajba, mert meg fognak puffadni. Ha aranybarnára sültek, csepegtessük le a külsejükről az olajat. Az édes-savanyú mázhoz keverjük össze a hozzávalókat, majd forraljuk őket össze. Ha már kellően ragadós, nyúlós, forgassuk meg benne a csirkegombócokat. Szezámmaggal díszítsük.

Fotó: dishmaps.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!