Édes-savanyú kínai csirke házilag - Extra hozzávalók nélkül is tökéletes

A kínai éttermek klasszikus fogása a roppanós bundába csomagolt csirkemell darabkák, amiket édes-savanyú szósszal vontak be. Bár bonyolultnak tűnhet ez a recept, valójában midössze 3 lépésben elkészíthetjük.

Hozzávalók

  • 1 csirkemell filé

A bundához

  • 200 g finomliszt
  • 1 tojás
  • 12 g sütőpor
  • 1 csapott mokkáskanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 7 evőkanál víz

Az édes-savanyú mázhoz

  • 4 evőkanál ételecet (10%-os)
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál csípőspaprika paszta
  • 4 evőkanál szezámmag

Elkészítés

A csirkemellet kockázzuk fel. A bundához az összetevőket keverjük el egy tálban, ameddig sűrű tésztát nem kapunk. Ebbe mártsuk bele a csirkekockákat, majd forró olajban süssük készre. Ne tegyünk egyszerre túl sokat az olajba, mert meg fognak puffadni. Ha aranybarnára sültek, csepegtessük le a külsejükről az olajat. Az édes-savanyú mázhoz keverjük össze a hozzávalókat, majd forraljuk őket össze. Ha már kellően ragadós, nyúlós, forgassuk meg benne a csirkegombócokat. Szezámmaggal díszítsük.

Fotó: dishmaps.com

Oldalak

Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.