Édes savanyú falatok - Kulináris fogás

Az édes savanyú mártás az egyik legkedveltebb kínai étel. Azonban elkészíthető csak falatok formájában is, ami remek vendégváró étel.
Hozzávalók
- 90 dkg sertéscomb
- 2 tojás
- 3 ek. Kukoricaliszt
- 2 ek. Szójaszósz
- 1,5 dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 fokhagyma
- fél zöldpaprika
- fél paradicsompaprika
- 20 dkg ananász
- 8 kanálnyi ananászkonzerv lé
A mártáshoz:
- 8 ek. Cukor
- 4 teáskanál szójaszósz
- 4 ek. Ketchup
- só
- 3 teáskanál Worcester-szósz
- 4 teáskanál burgonyaliszt
Elkészítés
A húst felkockázzuk és ráöntjük a szójaszószt. Kb. fél órát hagyjuk így. Verjük fel a tojásokat, majd öntsük rá a húsra. Tegyük rá a kukoricalisztet és forrósítsuk fel olajban, majd kb. 1 percig süssük. A burgonyalisztet beletesszük a vízzel felhígított ananászlébe. Beletesszük a borecetet, a cukrot, a szójaszószt, a ketchupot és a Worcester szószt. Kicsit sózzuk meg, és keverjük el. A hagymát, a fokhagymát és a paprikát pirítsuk meg olajban. Tegyük bele a konzerv ananászt. Öntsük rá a mártást forraljuk fel. A húst ismét olajra tesszük és ropogósra pirítjuk.
A mártással együtt tálaljuk.