Édes savanyú falatok - Kulináris fogás

Az édes savanyú mártás az egyik legkedveltebb kínai étel. Azonban elkészíthető csak falatok formájában is, ami remek vendégváró étel.

Hozzávalók

  • 90 dkg sertéscomb
  • 2 tojás
  • 3 ek. Kukoricaliszt
  • 2 ek. Szójaszósz
  • 1,5 dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 fokhagyma
  • fél zöldpaprika
  • fél paradicsompaprika
  • 20 dkg ananász
  • 8 kanálnyi ananászkonzerv lé

A mártáshoz:

  • 8 ek. Cukor
  • 4 teáskanál szójaszósz
  • 4 ek. Ketchup
  • 3 teáskanál Worcester-szósz
  • 4 teáskanál burgonyaliszt

Elkészítés
A húst felkockázzuk és ráöntjük a szójaszószt. Kb. fél órát hagyjuk így. Verjük fel a tojásokat, majd öntsük rá a húsra. Tegyük rá a kukoricalisztet és forrósítsuk fel olajban, majd kb. 1 percig süssük. A burgonyalisztet beletesszük a vízzel felhígított ananászlébe. Beletesszük a borecetet, a cukrot, a szójaszószt, a ketchupot és a Worcester szószt. Kicsit sózzuk meg, és keverjük el. A hagymát, a fokhagymát és a paprikát pirítsuk meg olajban. Tegyük bele a konzerv ananászt. Öntsük rá a mártást forraljuk fel. A húst ismét olajra tesszük és ropogósra pirítjuk.

A mártással együtt tálaljuk.

Oldalak

Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle