Cukkinis tócsni – olaj nélkül, sütőben készítve is isteni!

Ha tepsiben sütöd, nem lesz olajszag, sőt, a diétádba is beilleszthető.

Cukkinis tócsni

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • friss petrezselyemzöld
  • liszt

Elkészítés:

A megmosott, meghámozott cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük és állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A cukkinihez hozzákeverjük a tojást, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott, friss petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, majd annyi liszttel dúsítjuk, hogy egy közepes sűrűségű masszát kapjunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi halmokat teszünk a masszából, amiket lepényekké formálunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Magában fogyasztva is tökéletes, tejföllel kínálva és friss petrezselyemmel megszórva viszont ellenállhatatlan finomság.

Fotók: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!