Bográcsba vele! Pikáns chilis bab, aminek lehetetlen ellenállni
Noha nem kifejezetten nyári étel, ott a helye a bográcsos fogások között!
Chilis bab
Hozzávalók:
- 50 dkg sovány darált marhahús
- 200 g konzerv vörösbab
- 1 konzerv kukorica
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 chilipaprika
- 1 kaliforniai paprika
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 300 g sűrített paradicsom
- 1 tk római kömény
- 1 csipet oregánó
- 1 késhegynyi fahéj
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A megtisztított és apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított vagy egészben hagyott chilit. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzávágjuk a kaliforniai paprikát is és most már a hús is belekerülhet, amit addig pirítunk, amíg meg nem barnul. Felöntjük a paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd fedő alatt a hús puhulásáig főzzük. Amikor már majdnem kész, beletesszük a babot, a kukoricát, alaposan összeforgatjuk a hússal és még néhány percig – szintén fedő alatt – együtt főzzük.