Az omlós főtt sonka titka - Ezeket a szabályokat tartsd be!

A főtt sonkát amilyen egyszerűnek tűnik elkészíteni, annyira könnyű elrontani is! Ha ezeket a tippeket betartod, omlós, jó ízű húst falatozhatsz!

  • Ahhoz, hogy a füstölt sonkád ne legyen túl sós, valamint könnyebben megpuhuljon, elengedhetetlen, hogy a főzés előtti napon beáztasd egy egész éjszakára egy fazék vízbe. A főzés napján ezt öntsd le róla, és újban kezdd el a főzést.
  • A sonka főzési idejét kiszámolni nem nagy ördöngösség, kilónkét egy órát szánj rá, majd ha késznek érzed, próbáld meg a csontot kivenni belőle. Ha könnyen megy, akkor valóban elkészült, ha küzdened kell vele, még egy fél órát hagyd rotyogni.
  • Az a jó főzővíz, ami éppen gyöngyözik. Ha túl nagy lángon főzöd, könnyen szétesik a hús.
  • Extra ízesítésként a vízbe tégy egy fej vöröshagymát, fokhagymát, vagy babérlevelet. Különlegesen pikáns lesz a kész sonkád.
  • A sonkát ne vedd ki a főzővízből, ha elkészült, hanem hagyd abban kihűlni, hogy zamatos és szaftos maradjon.
  • A legtöbben megfeledkeznek a csodás főzőléről. Ha éppen nincs kedved húsvétkor bablevest főzni a füstös alapléből, fagyaszd le kisebb adagokban, hogy bármikor előhúzhasd a mélyhűtőből.
Fotó: sidedish.dmagazine.com

Oldalak

Sztárok
Döbbenetes időutazáson vett részt Ivancsics Ilona. A színésznő visszatért Gazdagrétre, ahol a Szomszédok című ikonikus teleregényt forgatták. A korhű kellékekkel készült fotósorozat azért is...
Sztárok
A RTL-en feltűnő zsűritagok nem tették zsebre, amit kaptak a színésztől. Szabó Győző anno szerepelt is a műsorban.
Lifestyle
Te elgondolkoztál már azon, hogy mik azok a dolgok, amik mindig megtalálhatóak a hűtődben és a konyhádban? A hollywoodi filmekben általában mindig látunk sört a hűtőben, de az nincs a magyarok...