Gyorsan finomat: Csontlevesből isteni tejfölös gombaleves

Csipetkével az igazi.
Tejfölös gombaleves
Hozzávalók:
A leveshez:
- 20 dkg gomba
- 30 dkg cont
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg petrezselyemgyökér
- 5 dkg zeller
- 5 dkg zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
A csipetkéhez:
- 10 dkg liszt
- 1 tojás
- só
Elkészítése:
A csontból és a zöldségből 1 liter vízzel csontlevest főzünk. A zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a megtisztított, megmosott szeletekre vágott gombát. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk és az egészet meghintjük liszttel. Gyors keverés közben megpirítjuk, majd felöntjük a csontlével, és amikor forrni kezd, kézzel beleszaggatjuk a csipetkét. Ezután a végén hozzáadjuk a tejfölt is, és készre forraljuk.