Csőben sült válogatás tartármártással és gyömbérrel

Sokan a zöldséges, gyümölcsös ételekre csak mint köretre tekintenek, pedig egy jól elkészített zöldség/gyümölcsmix, megspékelve akár 1-2 különleges fűszerrel kifejezetten finom és laktató tud lenni. Mi már kipróbáltuk.

Hozzávalók 4 főre

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 3 db cékla
  • 2 db nagyobb répa
  • 4 db vilmoskörte
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 5 dkg gyömbérgumó
  • 4 adag tartármártás
  • olaj, só

Elkészítés

A zöldséget és a gyümölcsöt hámozzuk meg és vágjuk egyforma méretű kockákra. A hagymát vágjuk apróra. Tegyük az egészet egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg egy csipet sóval, fűszerezzük friss kakukkfűvel, majd alaposan keverjük össze.

Tegyük mindet egy hőálló tálba és rakjuk be a sütőbe 20 percre, majd süssük roppanósra őket.

Még melegében szedjük tálkákba és vágjunk rá metélőhagymát, reszeljünk rá gyömbért és egy jó nagy evőkanál tartármártással keverjük össze.
Fogyasztható önmagában, de akár köretként húsos ételek mellé is.

Ezt is ajánljuk: Padlizsán krémleves - Katt ide!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!