Padlizsán krémleves

Egyik kedvenc zöldségem a padlizsán, imádom rántva, pároltan vagy kenyéren padlizsánkrémként. Levest eddig még nem készítettem belőle, de rájöttem, hogy krémlevesnek is isteni! Mindenkinek csak ajánlani tudom, és ennek a szupersütőnek hála nagyon gyorsan el is készül.

Hozzávalók 4 főre

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    20 dkg padlizsán
  • 1 l zöldségleves
  • 1 dl 20%-os főzőtejszín
  • oregánó
  • lestyán
  • petrezselyem
  • 3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A padlizsánt hámozzuk meg és vágjuk kisujjpercnyi darabokra. Tegyük hőálló tálba, majd öntsük rá a zöldséglevest. Amikor felforrt, vegyük le a tűzről, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd botmixerrel pépesítsük össze. Öntsük hozzá a tejszínt és fűszerezzük oregánólevelekkel. Tegyük vissza főni, hogy a tejszín egyet forrjon a levesünkkel.

Tálalás előtt szeleteljük fel vékonyra a fokhagymát, és oregánóval együtt kevés olajon pirítsuk ropogósra egy serpenyőben.

Ezt is ajánljuk: Csőben sült válogatás tartármártással és gyömbérrel - Katt ide!

Oldalak

Fashion&Beauty
Rihanna ismét elképesztő külsővel jelent meg: a barbadosi énekesnő nemrég a Fenty és a Puma közös eseményén tette tiszteletét, ahol mindenki megcsodálhatta vadonatúj frizuráját.
Fashion&Beauty
Szinte minden alkalomhoz passzol és feldobja a leghétköznapibb outfitet is.