Csirkemell fetasajttal és olivával - Görög ínyencség

Bár bonyolultnak hangzik, ez a recept igazán könnyen és gyorsan elkészíthető. Már régóta tudjuk, hogy a fetasajt és az olivabogyó remekül passzol egymáshoz, így nem kell félnünk az esetleges csalódástól.

Hozzávalók:

  • 100 g feta sajt
  • 30 g olívabogyó
  • 3 db egész csirkemellfilé
  • Bors
  • Az öntethez:
  • 175 g natúr joghurt
  • 75 ml tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Bors

Elkészítés:
A fetát lereszeljük, az olivát apróra vágjuk, majd jól összekeverjük. A csirkemelleket bevágjuk, széthajtjuk, majd két fólia közé helyezve vékonyra klopfoljuk. Ha fóliák közé téve klopfoljuk ki a húst, akkor szépen egyben marad, nem trancsírozódik szét. A hús mindkét oldalát egyenletesen, vékonyan besózzuk, beborsozzuk. A fetát elosztjuk a csirkemelleken, becsomagoljuk a húsba. Végül a tekercseket alufóliába csomagoljuk feszesen. 180 fokos sütőbe tesszük és kb. 45 percig sütjük. Ha a hús kisült, levesszük róla az alufóliát. Az öntethez összekeverjük a joghurtot a tejföllel fokhagymát belenyomjuk, sózzuk, borsozzuk. Végül a tekercseket felszeletelve, az öntettel, hasábburgonyával tálaljuk.

Oldalak

Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...