Lagzi Lajcsi - Puncsos-kakaós sütemény

Az ősrégi magyar sütemények rendkívül finomak, így nagyon örülünk, hogy a következő recepttel tehetjük szebbé a napotokat!

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 20 dkg porcukor
  • 2 egész tojás
  • 2 kanál kakaó
  • kis kanál szódabikarbóna
  • 40 dkg liszt

Krémhez:

  • 1 puncs (vagy eper) ízű pudingpor
  • 1 vaníliás (vagy banán) ízű pudingpor
  • 3-3 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • Tetejére 1 tábla tortabevonó

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit (a szódabikarbóna és liszt kivételével) gőz fölött összekavarjuk. Majd ezután adjuk hozzá a szódabikarbónát és a lisztet. Háromfelé vesszük a tésztát, majd sütőpapíron elnyújtjuk, és kisütjük a 3 lapot. Kemény lesz a tészta, nehéz nyújtani! Rövid ideig kell sütni!
Közben a krémeket elkészítjük: a puncs- és vaníliás pudingport egyenként 3-3 dl tejben sűrűre főzzük, kihűlésig kavarjuk, hogy ne legyen darabos. A 20 dkg porcukrot a 20 dkg margarinnal és a vaníliáscukorral kikavarjuk, kétfelé vesszük, majd külön-külön a pudingokhoz kavarjuk, csomómentesre. A lapokat megtöltjük a kétféle pudingos krémmel, majd tetejét tortabevonóval bevonjuk.
Nem lehet azonnal fogyasztani, mivel a méztől kemény a tészta. Hűtőbe téve néhány óra alatt megpuhul a krémtől.

Szerző: Hári Ágnes

Oldalak

Szólj hozzá Te is!