Tonhalsaláta - Frissítő, citromos saláta
Ez egy finom, egészséges, és könnyű saláta a tonhal kedvelőinek. A citrom miatt kellemes, frissítő hatású könnyű saláta.
Hozzávalók:
- 1 marék madársaláta
- 1 marék rukkola
- 1 marék római saláta
- 1 marék radicchio saláta
- 130 g olajos tonhalkonzerv
- 0.5 db citrom
- Zöld olívabogyó
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 3 evőkanál olaj a tonhalkonzervből
Elkészítés:
A nagyobb levelű salátákat felcsíkozzuk, a rukkolát, madársalátát hozzáadjuk, és egy tálban összekeverjük őket. Most az öntetet készítjük el. Egy csészébe tesszük az összetevőket, alaposan elkeverjük, majd a salátára öntjük, végül kezünkkel beleforgatjuk a salátába. Ezután a salátát elrendezzük a tányéron, rajta pedig a tonhalat. A citromból szeleteket vágunk, és az olívabogyókkal együtt a saláta tetejére rakjuk. Egy kevés citromlevet nyomjunk a tonhalra, és kétszersülttel, vagy pirítóssal fogyasszuk.