Csángó rostélyos - Recept

Ha te is megszeretnéd kóstolni az erdélyi ételeket, akkor a csángó rostélyos pont neked való.

Hozzávalók

  • 4 szelet rostélyos

  • 1 db répa
  • 1 db fej zeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 2 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 2 dl fehérbor
  • 1 ek paradicsompüré
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • só, bors, lestyán

Elkészítés

Első lépésként klopfoljuk ki a húsokat, sózzuk és borsozzuk meg, majd hirtelen süssük ki a zsírban. Tegyük a maradék zsírba a zöldségeket és a hagymákat, majd pirítsuk meg őket. Ezt követően szórjuk meg liszttel, öntsük le borral és vízzel, fűszerezzük meg. Tegyük a tetejére a hússzeleteket, szórjuk meg lestyánnal, és lefedve főzzük. 10 percenként kevergessük meg, ha elfő a víz, akkor pótoljuk. Ha a hús kész, akkor vegyük ki, a zöldségeket pedig passzírozzuk le, és tegyük vissza a szószba.

Ha szereted a rostélyost, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Eszterházy-rostélyos - Recept

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...