Recept

Szédítő borleves - A karácsonyi menü tökéletes nyitófogása

Nálunk az év végi jeles alkalmakkor a bor elég nagy szerepet játszik, pezsgő és koktélok helyett inkább ezzel öblítjük le az ünnepi fogásokat. A munkaköre ugyanakkor, mint tudjuk, nem merül ki az italként való felhasználásban. Elhoztam Neked a karácsony egyik kedvelt csemegéjének, a borlevesnek receptjét, amely garantáltan meghozza a jó hangulatot.

Hozzávalók

  • fél liter savanykás fehérbor
  • fél liter víz
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 5 tojás
  • 1 citrom héja
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

Felforraljuk a vizet 1 dl borral és a fűszerekkel, közben kikeverjük a tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és a liszttel, majd hozzáadjuk a maradék bort. Ha elkészült a fűszeres lé, akkor rászűrjük a cukros-lisztes keverékre és az egészet lassú tűzön, kb. 10 percig, állandó kevergetés mellett felforraljuk (sűrűbb, krémesebb állagot kell kapnunk).

Ez a leves tökéletes előételként is szolgálhat, remek nyitófogása lehet az ünnepi menünek. Jó étvágyat hozzá!

A karácsonyi menü legjobb recepjeiért lapozz tovább!

Fotó, lead: Ourkitchen.fisherpaykel.com

Oldalak

Recept
Utazás
Bár Ázsiában őshonosak, a cseresznyefák valójában az egész világon virágoznak, és nem is kell olyan messzire utaznunk azért, hogy káprázatos, rózsaszínbe borult utcákban gyönyörködhessünk.
Sztárok
Bajor Imre még Jáksó Lászlót is meg tudta lepni, aki mindig elővett néhány botrányos viccet a műsorban. Anno még ez is lemehetett az RTL Klub képernyőjén.
Egészség
Nincs mese, a dohányosok testtömege általában valóban alacsonyabb, mint a nemdohányzóké. A kutatók megvizsgálták, van-e összefüggés.