Recept

Szédítő borleves - A karácsonyi menü tökéletes nyitófogása

Nálunk az év végi jeles alkalmakkor a bor elég nagy szerepet játszik, pezsgő és koktélok helyett inkább ezzel öblítjük le az ünnepi fogásokat. A munkaköre ugyanakkor, mint tudjuk, nem merül ki az italként való felhasználásban. Elhoztam Neked a karácsony egyik kedvelt csemegéjének, a borlevesnek receptjét, amely garantáltan meghozza a jó hangulatot.

Hozzávalók

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
  • fél liter savanykás fehérbor
  • fél liter víz
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 5 tojás
  • 1 citrom héja
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

Felforraljuk a vizet 1 dl borral és a fűszerekkel, közben kikeverjük a tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és a liszttel, majd hozzáadjuk a maradék bort. Ha elkészült a fűszeres lé, akkor rászűrjük a cukros-lisztes keverékre és az egészet lassú tűzön, kb. 10 percig, állandó kevergetés mellett felforraljuk (sűrűbb, krémesebb állagot kell kapnunk).

Ez a leves tökéletes előételként is szolgálhat, remek nyitófogása lehet az ünnepi menünek. Jó étvágyat hozzá!

A karácsonyi menü legjobb recepjeiért lapozz tovább!

Fotó, lead: Ourkitchen.fisherpaykel.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Home&Design
Végre gőzerővel készülődhetünk az ünnepekre, ami természetesen azt is jelenti, hogy csodaszép karácsonyi dekorációba burkolhatjuk egész otthonunkat!
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...
Lifestyle
A mikrohullámú sütő megkönnyítette az életünket, de vannak bizonyos ételek, amiket nem szabadna benne melegíteni.