Baileys krémes piskótatekercs - Édesség felnőtteknek
Nem tudod, hogy milyen süteménnyel kápráztasd el a családot vagy esetleg a barátokat a hétvégi ebédnél? Akkor készítsd el ezt az ízletes desszertet, amit garantáltan imádni fog mindenki.
Hozzávalók:
- 1 db 6 tojásos piskótalaphoz
- 6 friss házi tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- Bailey's krémhez:
- 4 dl tej
- 4 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1-2 dl Bailey's (ízlés szerint adagoljuk)
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy nagy tálban. A lisztet tálba szitáljuk és alaposan összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze. Ha piskótatekercset készítünk, vékony piskótát süssünk. Sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, 5-6 mm vastagságra, és közepesen forró sütőben kisütjük. A sütési idő 175 fokon összesen 8-10 perc. Amikor a sütőből kivett tészta hátuljáról lehúzzuk a sütőpapírt, nem fordítjuk meg, hanem tiszta ruhára tesszük, és a ruhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítésekor csomómentesen elkeverjük a tejet a liszttel, sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint fehéredésig keverjük a porcukorral, eldolgozzuk a kakaóporral és a Baileysszel, majd elvegyítjük a lisztes masszával.
Ezután kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a Baileyses csokikrémmel, és szorosan feltekerjük. Kívülről is krémmel vonjuk be, villával megcifrázzuk. Hűtőben megdermesztjük, szeletelve kínáljuk.
Szerző: Bujdosó Zsuzsanna