Recept

Az igazi házi készítésű somlói galuska - Egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád

A házi készítésű somlói galuskának nincs párja! Ez az az ikonikussá vált édesség, amelyet kicsik és nagyok egyaránt imádnak. Ha kíváncsi vagy az eredeti receptre, olvasd el cikkünket!

Készítsünk két piskótát: a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Osszuk kétfelé a masszát: az egyiket ízesítsük kakaóporral, a másikat pedig vaníliaaromával. Mindkettőt süssük ki margarinnal megkent és liszttel meghintett tortaformában. Ezután hagyjuk, hadd hűljenek ki. A diókrémhez keverjük el a darált diót, a margarint, a tejet, a cukrot, a rumot és a lisztet. Kevergetés mellett forraljuk fel. Ha kihűlt, kenjük meg vele az egyik piskótát, szórjuk meg mazsolával és borítsuk rá

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók

A tésztákhoz

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • vaníliaaroma

A diókrémhez

  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 2 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 1 ek rum
  • 1 kk liszt

A csokikrémhez

  • 10 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 2 ek kakaópor
  • 1 db tojás
  • 1 ek cukor
  • 1 ek liszt

Az öntethez

  • 10 dkg cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 2 ek kakaópor
  • 1 dl tej
  • 1 ek rum
  • 1 marék rumban áztatott mazsola

Elkészítés

Készítsünk két piskótát: a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Osszuk kétfelé a masszát: az egyiket ízesítsük kakaóporral, a másikat pedig vaníliaaromával. Mindkettőt süssük ki margarinnal megkent és liszttel meghintett tortaformában. Ezután hagyjuk, hadd hűljenek ki. A diókrémhez keverjük el a darált diót, a margarint, a tejet, a cukrot, a rumot és a lisztet. Kevergetés mellett forraljuk fel. Ha kihűlt, kenjük meg vele az egyik piskótát, szórjuk meg mazsolával és borítsuk rá a másik piskótalapot. Keverjük el a tejet a felvert tojással, a cukorral, a margarinnal, a liszttel és a kakaóporral. Melegítsük fel és hagyjuk, kevergetés mellett hadd sűrűsödjön be. Ha ez is kihűlt, kenjük meg ezzel a piskótát. Ha megszilárdult rajta a krém, kockázzuk fel a piskótát és tegyük bele egy tálba. Készítsünk öntetet: 5 dkg cukrot keverjünk el tejjel és rummal, majd öntsük rá a piskótára. Tálalás előtt nyomjunk rá tejszínhabot és locsoljuk meg a kakaóporból, cukorból és egy kis vízből készített sziruppal.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: blondieandbrownies.wordpress.com

Oldalak

Recept
Christmas
Kamilla királyné idén is szívhez szóló ünnepi hagyományt élesztett fel a Londonban található Clarence House-ban.
Lifestyle
Mindenki a békés, meghitt ünnepet várja, mégis sok családban feszültség, sértődés vagy nyílt vita lesz a karácsony vége. A szakértők szerint nem a rokonokkal van a baj, hanem egy mélyen berögzült...
Sztárok
A Kincsvadászokban Nagyházi Lőrinc megvásárolta egy gyűjtemény részét, de ami ezután történt, arra senki sem számított.
Sztárok
Még azok is képesek néha egy-egy baklövést elkövetni a ruhaválasztásukat illetően, akiknek egyébként a kisujjukban van a divat – ez pedig a mindig tökéletes külsejű Katalin hercegnére is igaz.
Lifestyle
Fashion&Beauty
Az Emily Párizsban főszereplőjének védjegye, hogy mindig extravagáns, látványos, valamint színpompás outfiteket állít össze, ez a stílus pedig a valóságban sem áll messze a karakter...