Kihirdették a győztest: különleges fogás lett a Balaton 2021-es strandétele

Hetedszerre választották meg az Év Strandételét a Balatonon. Grillkukorica, tökfőzelék, répás hot-dog is versenyben voltak.

Az év legjobb strandkajája verseny

Van élet a hekken és a lángoson túl – erre (is) hívja fel a figyelmet a térség vendéglátósait tömörítő Balatoni Kör és a We Love Balaton közös szervezésében 2015 óta megvalósuló, az Év Strandétele nevű verseny. A Kör célkitűzése a versennyel a strandételek megújítása. Olyan ételek nevezését várták, amik egészségesek, lehetőleg környékbeli alapanyagokból készültek, egyszerűek, kreatívak, nyáriasak, gyorsan és könnyen bármilyen büfében elkészíthetőek és persze finomak is.

Az utóbbi években sokféle büfé és bisztró sokféle étellel nyert. Az nlc.hu emlékeztet, hogy 2015-ben a fövenyesi Kalóz nyitotta a sort a Harcsa & Krumpli becenevű fish&chipsszel, majd 2016-ban jött a badacsonyi Kishableányban és a balatonboglári Palettában is kapható Big MEKK nevű kecskesajtos szendvics. Azóta egy kivétellel csak déli parti vendéglátóhely nyert. 2017-ben a Paletta győzött megint a Pulled Ponty nevű tépett halas szendójával, majd 2018-ban a balatonfenyvesi A Konyhám verte a mezőnyt a Gofcsi nevű gofri-tócsni mashuppal. 2019-ben a zamárdi Tiki Beach Bisztró egy koviubilevessel kápráztatta el a zsűrit, tavaly pedig először született megosztott első hely: a balatonmáriafürdői Port Étterem BalaToros nevű hurka-kolbász mixével, valamint az alsóörsi Fogas Bisztró hal erőleves gombóccal nevű kreálmányával győzött.

Tudj meg többet az idei mezőnyről, lapozz!

Oldalak