Jobb, ha örökre elfelejted: ezért veszélyes alufóliával sütni és főzni

Eláruljuk, mik lehetnek a lehetséges kockázatok, és azt is, mivel érdemes helyettesítened a népszerű alufóliát.

Gyilkos veszély

Az alufóliával történő sütés és főzés meglehetősen gyors és kényelmes megoldás, ami még a mosogatást is megkönnyíti a napi menü elkészítése után – sokan azonban állítják, hogy ennek a módszernek komoly egészségügyi kockázatai vannak, legyen szó akár fóliába csomagolt krumpliról a grillrácson, a különböző húsok sütéséről vagy éppen a sütőedények kibéleléséről. A szakértők aggodalma azonban egyre nő, ugyanis szerintük túl sokat használunk fel ebből az anyagból, a kutatások pedig azt bizonyítják, hogy egy részük akár az ételekbe is kerülhet, amely az évek során felhalmozódhat a szervezetbe, ez pedig idővel egészségügyi problémákhoz vezethet.

Kíváncsi vagy, miért érdemes inkább mellőzni a fólia használatát? Lapozz, eláruljuk!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!