Megmaradt egy kis oldalas? Készíts belőle egyserpenyős tacót! Recept

A napokban bbq oldalast csináltam, egy kevéske maradt belőle - az alábbi receptet találtam ki.

Exkluzív receptek Topár Gábortól

Van, aki hosszú csipeszekkel hajómakettet épít üvegpalackokba, más bélyeget gyűjt és albumokba rendez, vagy azon munkálkodik, hogy minél gyorsabban minél messzebb tudjon futni - én meg főzni szeretek. A főzés kikapcsol: már a felkészülés és a tájékozódás is szórakoztat, ráadásul éhen sem maradok, ami tiszta haszon. Örömmel osztom meg a jól sikerült receptjeimet, a sikertelenekről pedig mélyen hallgatok.

„Az ínyencség az ember kizárólagos kiváltsága.”
Jean Anthelme Brillat-Savarin

Egyserpenyős maradékmentő taco de carnitas

Hozzávalók:

  • maradék oldalas
  • fél fej lilahagyma
  • néhány szem retek
  • só, cukor
  • ecet
  • tortilla
  • tejföl
  • chili szósz
  • petrezselyem

Elkészítés:

Fél fej lilahagymát és néhány retket vékonyra szeleteltem, sós-cukros-ecetes lében marináltam. Fogtam az oldalast, lefarigcsáltam róla a húst, apróra vágtam, száraz serpenyőben megpirítottam és kiszedtem egy kistányérra. A serpenyőben megmelegítettem egy tortilla mindkét oldalát, a közepére halmoztam a húst, tettem mellé tejfölt, lecsepegtetett retek-lilahagymát, chili szószt és egy kevéske petrezselymet. Feltekerve ettem.

További két receptért lapozz!

Fotó: Topár Gábor

Oldalak

  • 1
  • 2