Mindenhez illik: íme a legfinomabb köret receptje, ha valami mást ennél krumpli helyett

Rizs, sült krumpli, krumplipüré és a többi? Ezeket a köreteket mindenki szereti, ám olykor meglehetősen unalmasak lehetnek, és szívesen kipróbálnánk valami mást. Cikkünkben most egy olyan receptet mutatunk, amellyel egy kis újdonságot csempészhetsz a vasárnapi menübe, a jó hír pedig, hogy szinte minden ételhez illik, legyen szó bármilyen húsos vagy zöldséges fogásról.

Karfiolpüré

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol, darabokra vágva
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 100 ml extra szűz olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és puhára főzzük a meghámozott, egész fokhagymagerezdekkel együtt nagyjából 20 perc alatt. Ezután a zöldségeket egy konyhai robotgépbe tesszük, és simára turmixoljuk. Ha kész, hozzákeverjük az olajat (lehet, hogy elég lesz kevesebb is, mint amit a receptben írtunk), majd sóval, borssal fűszerezzük, és már tálalhatjuk is. Hát nem pofonegyszerű?

További két köret receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2