Almás-sajtos kukoricasaláta - Egy igazi retró különlegesség

Reggelire vagy uzsonnára próbáljuk ki ezt a kissé régimódinak tűnő, ám annál finomabb salátát. Egy szelet ropogós pirítóssal vagy sült hússal az igazi!

Hozzávalók:

  • 25 dkg csemegekukorica
  • 2 db közepes nagyságú alma
  • 15 dkg sajt
  • 2,5 dl natúr joghurt vagy kefir
  • 3 ek. majonéz
  • 1 ek. mustár
  • só, bors
  • bazsalikom
  • majoranna
  • szerecsendió
  • lilahagyma ízlés szerint

Elkészítés:
A lecsepegtetett kukoricát és a sajtkockákat egy nagy keverőtálba helyezzük. Egy kisebb tálkába elkészítjük a salátaöntetet. A joghurtot összekeverjük a majonézzel, a mustárral és a fűszernövényekkel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáreszelünk egy kevés szerecsendiót is, amitől igazán különleges lesz az összhatás. A kukoricás-sajtos keverékhez adjuk az öntetet, majd a művelet legvégén a hámozott, kockákra vágott almákat is a salátához keverjük. Ha még egy kis extra ízre vágyunk, akkor adjunk hozzá némi apróra vágott lilahagymát, valamint helyettesítsük a hagyományos sajtot a füstölt változattal.

Egy szelet pirítóssal tálaljuk.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!