Alakformáló ebédötlet: Juhsajtos zöldséges tésztasaláta
Minden alkalomra tökéletes ebédötlet.
Juhsajtos zöldséges tésztasaláta - Hozzávalók:
- 250 g orsó tészta
- 200 g lágyabb juhsajt
- 2-3 paradicsom
- 200 g uborka, 200 g lilahagyma
- 200 vegyes színes paprika
- 1 kis konzerv kukorica
- 1 cs petrezselyem
- 1 dl olívaolaj
- só, darált bors
- 1 citrom leve
Elkészítés:
A tésztát roppanósra megfőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Ezután kis kockára vágjuk a zöldségeket. Egy tálban összekeverjük a tésztát a darabolt zöldségekkel, a leszűrt kukoricával, az apróra vágott petrezselyemmel, az olajjal, a sóval, a borssal, a citrom levével, és a végén belemorzsoljuk a sajtot.