Vitaminokban gazdag zöldfűszeres tavaszi leves

Ezzel aztán se perc alatt feltöltöd a lemerült energiaraktáraidat.

Zöldfűszeres tavaszi leves - Hozzávalók:

  • 1 csokor zöldhagyma
  • 2 cukkini
  • babérlevél
  • citromlé
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál aprított kapor
  • 1 evőkanál aprított citromfű
  • borsikafű

Elkészítés

A felaprított hagymát 1 liter vízben főzzük fel a babérlevéllel együtt, majd sózzuk meg. Adjuk hozzá a lereszelt cukkinit, a fűszernövényeket és a zöldfűszereket is. Közben a tejfölt higítsuk fel egy kevés meleg lével, majd fokozatosan keverjük bele a levesbe. Forraljuk össze, majd a végén citromlével ízlés szerint ízesítsük. Tálaláskor melegen és hidegen is egyformán finom.

Még két finom levesért kattints ide vagy a képre!

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!