Vitaminokban gazdag zöldfűszeres tavaszi leves
Ezzel aztán se perc alatt feltöltöd a lemerült energiaraktáraidat.
Zöldfűszeres tavaszi leves - Hozzávalók:
- 1 csokor zöldhagyma
- 2 cukkini
- só
- babérlevél
- citromlé
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál aprított kapor
- 1 evőkanál aprított citromfű
- borsikafű
Elkészítés
A felaprított hagymát 1 liter vízben főzzük fel a babérlevéllel együtt, majd sózzuk meg. Adjuk hozzá a lereszelt cukkinit, a fűszernövényeket és a zöldfűszereket is. Közben a tejfölt higítsuk fel egy kevés meleg lével, majd fokozatosan keverjük bele a levesbe. Forraljuk össze, majd a végén citromlével ízlés szerint ízesítsük. Tálaláskor melegen és hidegen is egyformán finom.