Krémes retekleves - Mindig ezt készítem ebből a zöldségből

Ha azt hiszed, hogy a retek csak nyersen ehető, nagyon tévedsz! Ha elkészíted ezt a szuper levest, te is könnyen megbizonyosodhatsz arról, hogy mennyiféleképpen felhasználható.

Tavaszi retekleves - Hozzávalók:

  • 2 csokor friss retek
  • 2 kisebb burgonya
  • fél fej karalábé
  • 2 db leveskocka
  • vaj
  • liszt
  • petrezselyem apróra vágva
  • apróra vágott bacon szalonna és retek a díszítéshez

Elkészítés

Vágjuk apróra a megmosott retkeket, a burgonyát, a karalábét, majd 8 dl vízben, tegyük fel főni, és adjuk hozzá a leveskockákat is. Amikor puhára főttek a hozzávalók, turmixoljuk össze, és a legvégén habarjuk be vajas rántással, majd tegyünk hozzá egy kevés petrezselymet is. Kedv szerint aprított retekkel és pirított szalonnával ízesíthetjük.

Még két finom levesért kattints a következő oldalra!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2