Recept

A libanoni laposkenyér titkos receptje – készítsd el házilag

Az ínycsiklandozó libanoni laposkenyér hasonlóan készül, mint a pizza, mert mindkettőnek a forró sütő és a feltét a titka. Kitűnő kisérője lehet mindenféle húsnak, zöldségnek, de humusszal vagy sajtkrémmel szenzációs fogás főételként is.

Hozzávalók – 6 darabhoz

Tészta

  • 2,5 dl meleg víz
  • 7 g méz
  • 1 tasak porélesztő (7g)
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 2 ek olívaolaj

Tetejére

  • 30 g zaatar fűszerkeverék
  • 0,6 dl olívaolaj

Elkészítés

A meleg vízbe először a mézet belekeverjük, utána az élesztőt, majd hagyjuk 3-4 percet állni, amíg az élesztő felfut.

Keverőtálba öntjük a lisztet, a sót, az olívaolajat és a felfutott élesztőt, majd körülbelül 10 perc alatt homogén tésztát gyúrunk belőle, amit olajjal enyhén kikent tálba teszünk, folpackkal lefedünk, majd 1 órát hagyjuk pihenni, amíg a tészta megkel.

A fűszert az olajjal összekeverjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd körülbelül 6-8 darab egyforma méretű kis cipóra osztjuk, amiket minél vékonyabbra, köralakban kinyújtunk. A fűszeres keverékkel kenjük meg a tészta tetejét, előmelegített 200 fokos sütőben 7-10 perc alatt megsülnek a laposkenyerek.

Tipp: Az elkészült tésztára mehet például paradicsom, sajt, retek, lilahagyma, vagy bármilyen más zöldség is.

libanoni konyha laposkenyér recept

Forrás: Sóbors
Fotók: gettyImages

Oldalak

Recept
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...